locație de poveste

Îndrăznește și simte emoția din mijlocul naturii

Pentru disponibilitate sejur vă rugăm să ne contactați pe mail.
Vă mulțumim!

Scurt istoric

În 1985, acest loc a fost ales pentru construcția unor cabane de vânătoare pentru liderii vremii în zona Carpaților de Curbură, atât pentru fondul cinegetic cât și pentru încărcătura pozitivă mare.

În perioada de după 1989, locul a fost devalizat aproape în întregime. Din 2010 însă, intrând în proprietate privată prin retrocedari și ulterior cumpărată, Cabană Harțagu a fost reconstruită și dezvoltată în complexul pe care îl puteți vedea și astăzi.

În 2013, Cabană Harțagu - Hărțăgel a devenit parte din circuitul turistic deschizându-și porțile tuturor celor care își doresc să facă parte din povestea acestui loc minunat.

Situată la 95 km de Buzău și 52 km de Brașov, în inima Munților Buzău , cu o arhitectură ce îmbină stilul tradițional Transilvănean cu cel tradițional Bavarez și mobilier pictat manual, o zonă de o deosebită frumusețe, omul și natură au reușit să creeze un peisaj incredibil și fascinant, unde apele repezi ale Buzăului își găsesc liniștea în lacul Siriu, vegheat din toate părțile de păduri. Pentru relaxarea și confortul d-voastră vă stau la dispoziție 20 camere, strucutate în mai multe tipuri de camere.

Echipa noastră va face tot ce este necesar ca șederea d-voastră să fie una plăcută și relaxantă, astfel încât să reveniți cu drag în această locație desprinsă parcă din poveste. Așa că, cinstite oaspete doritor de bucate alese și beuturi delicate și licoroase, te poftim să ne treci pragul casei întru a te întâlni cu prietenii și cei dragi ,în pragul liniștii înmiresmate de codru verde … !

….am simțit din tot sufletul meu, Petrișor Tănase

Activități

Prețurile variază în funcție de numărul de persoane și numărul de activități pe care doriți să le desfășurați alături de colaboratorii noștri de la Romania Adventure.

Rafting

Împreună cu colaboratorii noștri de la Romanian Adventure

Vei trăi o experiență unică pe valurile răului Buzău. Traseul de rafting pornește în amonte de localitatea Nehoiu, are o lungime de aproximativ 10 km și o durată de 1.5 - 2 ore, iar gradul de dificultate mediu îl face ideal pentru o ieșire alături de prieteni indiferent de experiență sau aptitudini sportive.

Fiecare participant va fi dotat cu un echipament special care conferă flotabilitate și protecție împrotiva temperaturii apei sau a unor eventuale lovituri.

Canoe

Împreună cu colaboratorii noștri de la Romanian Adventure

Călătoria cu canoe pe apele lacului Siriu oferă posibilitatea de a vedea peisaje uluitoare, putin accesibile de pe maluri, o ocazie ideală pentru activitate fizică în mijlocul naturii.

Traseul durează aproximativ 1- 1.5 ore.

Se pun la dispoziție echipamente de nopren, canoe canadiene din fibră, cu capacitate de două locuri.

OffRoad

Împreună cu colaboratorii noștri de la Romanian Adventure

Vei avea ocazia să te afli la bordul unei mașini special pregătite pentru trasee spectaculoase, pe drumuri rareori indicate pe hărți.

În acești munți, se află unele dintre cele mai sălbatice zone din Carpați, cu văi spectaculoase, adevărate canioane de stâncă, păduri fără lumină și râuri învolburate.

Traseele vor urma drumurile forestiere de diferite grade de dificultate și poienile alpine, ajungându-se până pe cele mai înalte culmi montane. Pe parcursul traseului, participanții care dețin permis de conducere, vor pilota mașinile prin rotație.

Traseu recomandat – Cabana Harțagu – Lacul Vulturilor (aprox. 4 – 4.5 ore)

Hai – Hui in natură

Tururi Montane

În fiecare săptămâna la Cabana Harțagu, Sebastian Mastahac organizează excursii în pădure și ture în munții din împrejurimi. Explorează natura în siguranță alături de Sebi și vei face mișcare în timp ce afli lucruri fascinante despre zonă și mediul înconjurător.

Împreună cu Sebi poți să participi la tura săptămânală de grup, să faci o tură personalizată de jumătate de zi sau o zi întreagă, sau un curs de supraviețuire.

Ghid montan acreditat. A escaladat:
 • Elbrus, 5641m, cel mai înalt vârf din Europa ascensiune solitară odată și a doua oară cu Crina Coco Popescu
 • Mont Blanc, 4810m, ascensiune solitară apoi a mai urcat ca și ghid
 • Matterhorn, 3883m, a urcat de două ori până la altitudinea de 3780m și nu a reușit să ajungă pe vârf din cauza vremii
 • Musala, cel mai înalt vârf din Bulgaria 2925 ascensiune de iarnă și vară
 • ture de iarnă și vâră în toți munții din țară noastră

Contactează-ne

 • Adresă

  Valea Buzăului
  Acces rutier: Forestier 1.5 km
 • Telefon

  +4 0724 014 573
 • E-mail

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

We had a vision
so you can feel again the quiet
and wild of nature.
Come and live the moment!