Meniu tradițional
La Harțagu, hrana este legată de natură: în unii ani umplem beciul de mere, în alții numai cu pere, în unele primăveri avem urzici și păpădie din belșug, în altele numai muguri de brad și sevă de mesteacăn. Nu facem nimic din ceea ce ne-ar îndepărta de cursul firesc al lucrurilor. În fapt, ne-am permis un singur element de civilizație contemporană, din respect față de voi, oaspeții noștri: normele de igienă în verificarea și prepararea hranei de-a lungul întregului proces sunt conforme cu cele mai restrictive standarde europene.
Meniul variază în funcție de sezon, dar în general oferim următoarele preparate:
Platou de întâmpinare: sirop, țuică, turte, brânzeturi, cașcaval, fasole bătută, salată de vinete, șunculiță de casă, caș afumat, mușchi afumat, legume proaspete (roșii, ceapă, castraveți) - îl pregătim pentru cei cu sejur de minim 2 nopți
Mic dejun: zacuscă de casă, pateu de casă, caș afumat, iaurt simplu, cereale, legume (roșii, ardei, castravete, morcov, ceapă, măsline), ouă (fierte, ochiuri, omletă), cărnuri (babic, mușchi, tobă, pateu, șuncă, pastramă, jumări), pâine cu lapte și ou, compot (în sezon)
Prânz: aperitive (fasole bătută, jumări, ceapă, brânzeturi aromate), ciorbe (de cocoș cu tăieței de casă - acrită cu borș de puțină, după o rețetă tradițională veche moștenită de la bunicii lui Tataie George -, văcuță, perișoare, purcel - acrită cu zeamă de varză -, pasăre, fasole cu afumătură, ciorbă de os de porc, de legume), gulaș de vițel, ostropel, sarmale, tochitură, brânză cu legume la cuptor, rață pe varză, piftie de porc sau curcan, cărnuri la cuptor (porc, vită, ied, miel), saramură de păstrăv, saramură de pui, orez sârbesc, cartofi nature, cârnați de casă - afumați și uscați, legume la grătar, sarmale/ardei umpluți de post, ciulama de ciuperci, fasole scăzută.
Cină: aperitive (mămăligă cu brânză și smântână), grătar (ceafă de porc, pastramă, cârnați, pește), șnițel de curcan, cartofi cu rozmarin, legume la cuptor, drob de legume, bulz, saramură de pește, legume pane, piure de cartofi, chiftele de legume, ciuperci la cuptor.
Desert: tartă cu fructe de pădure, cu mere, cu ciocolată, învârtită, clătite, prăjitură cu măr, plăcinte cu brânză și mere, cozonac, gogoși.
*Inclus - apă plată de izvor