Obiective Turistice

Noi va propunem cateva locuri ce merita a fi vizitate in vecinatatea Cabanei Hartagu .

  

    Cascada Pruncea

Cascada Pruncea  situata la 20 km de Cabana Hartagu Hartagel. Aceasta are o cadere de 5-6 m.
In partea stanga a cascadei exista o deschizatura, folosita, conform legendei, ca ascunzatoare, de haiducul Gheorghilas, fost pandur in oastea lui Tudor Vladimirescu; oamenii de la Gura Teghii il sarbatoresc an de an pe haiducul Gheorghilas, pe 1 iunie.

 

 

   

400x400

Rezervatia Naturala de Zimbrii - Rezervatia Naturala de Zimbrii este situata in Vama Buzaului la o disanta de 22 km de Cabana Hartagu Hartagel .

 

 

 

400x400

    Cascada Urlatoare din Vama BuzauluiCascada Urlatoare este situata in Vama Buzaului la o distanta de 25 km de Cabana Hartagu Hartagel.

 

 

 

400x400

   Manastirea Schimbarea la Fata din Sita BuzauluiManstirea Schimbarea la Fata este situata in localitatea Sita Buzaului la o distanta de 22 km de Cabana Hartagu Hartagel.

 

 

 

400x400

  Barajul cu Lacul SiriuLacul Siriu este situat la o distanta de 5 km de Cabana Hartagu Hartagel.

 

 

400x400

Lacul Vulturilor -Lacul Vulturilor sau Lacul fara fund, este situat la o altitudine de 1420 m in Muntii Siriului, acest lac fiind pozitionat pe partea estica a versantului Malaia. Se numeste Lacul Vulturilor datorita scrierilor lui Alexandru Vlahuta care spunea ca aici obisnuiau odinioara vulturii sa-si invete pui sa zboare. Pe langa frumusetea lacului si a locului mai puteti observa in zona, daca aveti noroc, capre negre, specie protejata si pe cale de disparitie.

 

 

partie ski

Partia de shi de la Inorsura Buzauluipartia de schi situata in orasul Intorsura Buzaului , la o distant de 20 km de Cabana Hartagu , este dotara cu teleschi si are o lungime de 800 m .